جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403
  ورود |عضويت
  اطلاعیه پوسیدگی ریشه گندم و جو

  اطلاعیه مدیریت بیماری پوسیدگی طوقه غلات پاییزه (گندم و جو )

جهت جلوگیری از بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه منجر به کچلی مزارع خود رعایت نکات زیر توصیه می گردد:

- بذور گندم و جو را قبل کاشت علاوه بر مخلوط نمودن با قارچ کش ضدعفونی بذر ( راکسیل و...) با بذرمال روی به میزان نیم لیتر با 100کیلوگرم بذر مخلوط نمایید. ( در صورت امکان اقتصادی اضافه نمودن اسید هیومیک به میزان 200 گرم برای 100کیلوگرم بذر اضافه بر بذرمال روی توصیه می شود).

-  تسطیح مناسب بستر کاشت و استفاده از خطی کار و کمبینات به جای دستگاه سانتریفوژ موجب بهتر سبز شدن و کاهش علائم بیماری می گردد.

-     کشت پیاپی غلات ( گندم ، جو، ارزن، ذرت و برنج) موجب شدت آلودگی های  قارچی می گرددلذا تناوب با گیاهان غیر غله بسیار مهم است.

-         رعایت تاریخ کاشت مناسب ( بهترین زمان آبیاری اول مزارع غله 10-20 آبان ماه می باشد)

-     رعایت فواصل منظم آبیاری تاکید شدیدمی شود. آبیاری سنگین بعد از یک دوره خشکی طولانی یک ماهه موجب تشدید پوسیدگی طوقه و ریشه ها می گردد لذا انجام آبیاری سبک خصوصاً بعد از خشکی و با فواصل منظم ضروری است.

-         تغذیه کودی مناسب بر اساس مرحله رشدی به شرح  ذیل:

1-      همراه با آب دوم: 50 کیلوگرم کود اوره یا 100 کیلوگرم کود سولفات آمونیم + 10تا 20 کیلوگرم سولفات روی برای هر هکتار

2-   مرحله پنجه زنی: 100 کیلوگرم در هکتار کود اوره + کود  N-P-Kفسفات بالا ( 10-50-10) ایرانی به میزان 10 تا15 کیلوگرم در هکتار به همراه آب آبیاری + ودر صورت امکان اسید هیومیک پودر به میزان 2 کیلوگرم در هکتار

3-   مرحله ساقه دهی: 150 کیلوگرم در هکتار کود اوره + کود N-P-K پتاس بالا (40-10-10) به میزان 10-15 کیلوگرم در هکتار به همراه آب آبیاری

-     در صورت مشاهده علائم پوسیدگی و قهوه ای شدن ریشه و طوقه استفاده از قارچکش ایپرودیون + کاربندازیم     ( رورال تی اس) به میزان 5-4 کیلوگرم در هکتار همراه با آب آبیاری در مرحله پنجه زنی توصیه می شود.

( لازم به ذکر است کارآیی قارچکش مذکور در حد 40-50% می باشد)

-     می توانید در زمان مبارزه با آفت سن و یا بیماری زنگ گندم از کودهای میکرو کامل حاوی روی، منیزیم و آهن به همراه سم سن یا قارچ کش به میزان 1 کیلوگرم در هکتاراستفاده نمایید. ( درصورت امکان محلول پاشی با کودهای میکرو در سه مرحله پنجه زنی، ساقه دهی و شروع خوشه دهی توصیه می گردد)

 

  نظرسنجي
نظر شما در باره پرتال جهاد کشاورزی لنجان چیست

 

تعداد جوابها : 1952

عالی : 86%
خوب : 3%
متوسط : 1%
ضعیف : 11%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 102
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 102

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 4085733
Visitors بازديد هاي امروز: 202
Visitors بازديد هاي ديروز: 2088

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/07 مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لنجان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا